Ikke feig ut nå!

Hanne Cecilie Widnes - fotograf Eivind Marienborg

Det ryktes om at regjeringen feiger ut. Fra fra sitt eget forslag om å redusere utelivsvolden ved å stramme inn maksimaltiden for skjenking fra 03 til 02. Forklaringen må ligge i at utelivsbransjen har lobbet godt. Og har gitt sentrale Arbeiderpartipolitikere kalde føtter ved inngangen til et tøft kommunevalg.

Tryggere uteliv for alle

Hanne Cecilie Widnes - fotograf Eivind Marienborg
Hva skal til for å gjøre utelivet bedre for alle? Spør sosiolog og generalsekretær i IOGT i Norge, Hanne Cecilie Widnes i dette innlegget som stod på trykk i Bergens Tidende 5. oktober -

Hvorfor slåss vi ikke i rushtidskaoset på vei hjem fra jobb? Når halve byen er i gata på samme tid. Når toget har sporet av og taxikøen er stinn av desperate foreldre som allerede er for sent ute til barnehagen. Og vi er slitne og sultne. Selv da er vi ganske greie og ryddige med hverandre. Og skaller veldig sjeldent ned dem som sniker.

Kortreist, ikke korttenkt Brekk!

Hanne Cecilie Widnes - fotograf Eivind Marienborg
Generalsekretær i IOGT, Hanne Cecilie Widnes er kritisk til Landbruksministerens iver for gårdsutsalg av alkohol. Dette kan koste norsk alkoholpolitikk dyrt, mener Widnes i denne kronikken som sto i Nationen 21.9.2010

Svelg litt hat!

Hanne Cecilie Widnes-fotograf-blid-hel

Det er mye omsorg og frykt som hindrer foreldre i å sette de grensene vi aller helst vil for ungene. Helsedirektoratet har lansert kampanjen www.settegrenser.no der vi voksne kan humre over egen utilstrekkelighet og lære oss noen triks. Jeg bruker nettstedet for å forberede meg for nye skanser. Det nærmer seg debutalderen for alkohol.

Skjerp skjenkekontrollen!

Hanne Cecilie Widnes-fotograf-blid-hel
Ung mann, kastet dritings ut av kroa, sovnet i snøen på veien hjem. Eller falt over bryggekanten. Eller prøvde isen over elva. Og døde. Alle har lest minst en slik historie i avisa for ikke veldig lenge siden. Eller vet om noen. Det dreier seg om helt vanlige gutter som kunne vært hvem som helst sin kjæreste, bror, pappa eller sønn. Du kan velge å tenke at gutten var litt teit. Men han skulle vært beskyttet av alkoholloven og av oss andre, skriver generalsekretær i IOGT i Norge, Hanne Cecilie Widnes, i denne gjeste kommentaren i Nationen.