#PAGEDESCRIPTION#

Kom og "bli med"!

For sjette år på rad har det vært arrangert sommerleir for barn på IOGTs hytte på Kvamsskogen. I år har det vært et samarbeid mellom Bergen kommune, Åsane folkehøgskole og IOGT Region Vest. Kokker som står opp kl 05:00 hver morgen for å bake brød, servering av hjemmelaget middag og god dessert hver dag, aktiviteter både inne og ute, tid for samtale, kos og en pust i bakken.

Dette er en kort oppsummering av hva barna som er på sommerleir på Kvamshaug får med seg, og de stortrives med det! Etter en kjapp spørrerunde blant barna er det tydelig at de setter pris på variasjon, både i matveien og aktivitetene.

”Det er så gøy at vi får prøve så mange forskjellige ting, så som kanopadling og klatring”, var det en som sa. ”Vi får så mye god frukt”, sa en annen. ”Jeg liker ikke plukkfisk, men Trond (red.anm.; ene kokken) lar meg få dessert likevel”, strålte en liten jente.

 DSC_3038.JPG

Blant lederne finner vi noen som har vært med flere ganger og noen som aldri har vært med på barneleir før. Alderen spenner seg fra 15 år til 73 år, men felles for dem alle er smilene og tilstedeværelsen for barna. Her sitter klemmene løst!

DSC_3013.JPG

Dagen midt i uken er satt av til bading med gullfisker! Etter frokost er det å pakke sammen og komme seg ut i minibussene. Kokkene har bakt hamburgerbrød denne morgenen, i tillegg til det ferske brødet til frokost. Og de har laget hamburgere… Pølser og saft er også med på turen, sammen med engangsgriller, papptallerkener og plastkrus.

På veien mot Øystese stopper vi opp ved Steinsdalsfossen, før kursen går mot Skårsvatnet gullfiskdam. Ungene blir facsinert over de store gullfiskene som svømmer rundt, og blir litt skeptiske til om det går an å bade i vannet. ”Hva om de biter meg i tåen?!!?” Men bading blir det. 

Så serveres grillpølser og de hjemmelagde hamburgerne til lunsj, før barna ved et stopp i Øystese på veien hjem får is.

DSC_2880.JPG  DSC_2917.JPG DSC_2971.JPG

  • Tips ein ven
  •  Skriv ut

Informasjon

  • Region Vest-Norge omfatter fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og fjordane.

I regionen er det 1388 medlemmer og 384 medspillere. Foruten program og virksomhet i avdelingene, har regionen også en del arrangementer og aktiviteter hvor alle medlemmer er velkomne. På denne siden kan du finne informasjon om slike arrangementer og andre nyheter fra regionen.    Ta gjerne kontakt med oss om du skulle ha noen spørsmål. Du finner kontaktpersonene til de forkjellige områdene under fanen "Kontakt oss" i venstre marg.