Godt alkoholfritt i glassene

Epleblomsten
Det finnes mye godt å ha i glassene når man velger å feire med noen hvite – alkoholfrie - juledager. Her får du tips til hva du kan servere til julematen, og kanskje til mat resten av året også for den saks skyld.

Som vert bør du tenke gjennom at også alkoholfrie drikker som minner om alkohol kan oppleves som utrygge av barn, og tidvis av voksne. Vær derfor nøye på å formidle at det ikke er alkohol som serveres.

Mye norsk julemat inneholder mye salt og fett. Drikkevarene vi omtaler her skal hjelpe til med å løse opp og fordøye fettet. Alkohol inneholder nesten dobbelt så mye karbohydrater som sukker. Dermed er det et lurt valg også for vekta å velge alkoholfritt til julematen.

Idebank for festarrangører

Idebank for festarrangører er ment å være et hjelpemiddel for alle som skal arrangere en fest eller skape trivelige sammenkomster. Erfaringen fra festlivet tilsier at det stilles store krav til en vellykket fest. Spesielt hvis deltakerne på festen er edrue. For mange framstår "leker" som fryktelig barnslige. For andre er det et naturlig innslag på fester for å lette på stemningen, skape kontakt og samhold, more og utfordre. Vi hjelper deg å planlegge et arrangement, enten det er et møte eller en fest.

 

Ansvarlig Vertskap

Ansvarlig vertskap er et program for å sette fokus på skjenking og skjenkesteder i kommunene. Hensikten er å forebygge og få bort overskjenking, skjenking til mindreårige og rusrelatert vold gjennom mer ansvarlig skjenking.

I programmet inngår informasjons-, opplærings-, samarbeids- og kontrolltiltak. De gjennomføres i samarbeid mellom kommunen, serveringssteder /-bransjen og politiet.