IOGT Region Nord-Norge

Kveldsseminar om frivillig sektor og europeisk politikk

Frivillighet_200x284

IOGTs paraplyorganisasjon Actis arrangerer et kveldsseminar med temaet frivillig sektor og europeisk politikk i Tromsø 31. oktober.


Møteplan for IOGT Tromsø

høst_150x132

Her er møteplanen for IOGT Tromsø høsten 2013.


Program for regionkurset

Trine kielland_200x267_200x267

11. - 13. oktober går IOGT Region Nord-Norges regionkurs av stabelen på Malangen Brygger. Programmet er bredt og aktuelt, slik at både nye og mer erfarne medlemmer vil finne noe av interesse.


Regionkurs 11. - 13. oktober!

malangen brygger_600x318

IOGT Region Nord-Norge inviterer alle medlemmer i Nord-Norge til regionkurs 11. - 13. oktober!


Lederskifte i IOGT Nord-Norge

Trine kielland_200x267

Trine Danielsen Kielland, Tromsø, ble enstemmig valgt til ny leder i IOGT Nord-Norge på regionens årsmøte som ble holdt på Finnsnes nylig. Hun etterfølger Are Eriksen, Sørreisa, som hadde frasagt seg gjenvalg.


Nyhetsbrev for IOGT Nord-Norge nr. 2 2010

Nyhetsbrev_NN_-2-2010-topp_200x161
Nyhetsbrev for IOGT Nord-Norge nr 2-2010 sendes i disse dager ut til medlemmene i regionen. Hovedoppslag på forsiden er at IOGT i Nord-Norge vokser. I november/desember er det vervet 51 nye medlemmer og 9 medspillere. I tillegg er ei ny IOGT-avdeling i Bodø under etablering. Ellers kan du lese om Hvit jul-aksjonen som foregår i regionen i tillegg til annet lokalt stoff fra IOGT Nord-Norge.

En bedre standard for norsk uteliv

are3_200x301
NRK's program Brennpunkt viste nylig hvordan utelivet preges av alkoholrus i helgene og sammenligner med de positive endringer som har skjedd i Stockholm gjennom deres STAD-prosjekt. Brennpunkt's belysning av rusproblemer gjenspeiles også i norsk media når de henter inn politiets helge-rapporter. Du er aldri nærmere å kunne danne deg et helhetlig bilde av norsk uteliv – og politiets arbeidsdag. Det er mye nattarbeid – og mye trist og tragisk.

Finnsnes: Mye næringspolitikk – lite alkoholpolitikk

Finnsnes4_AN_200x250

- I praksis har vi mye næringspolitikk, og ikke særlig mye alkoholpolitikk i vår kommune, sa lensmann Arnold Nilsen da han innledet på et åpent møte om uteliv og vold på Finnsnes 8. november.


Verving åpner for ny aktivitet

Finnsnes2_0514_200x191
IOGT i Nord-Norge fikk 29 nye medlemmer og 5 nye medspillere i uke 44. I Bodø alene ble det vervet 24 nye medlemmer.

- Dette gir et godt utgangspunkt for å kunne sette i gang ny aktivitet i Bodø. Derfor vil vi invitere til et treff for interesserte allerede i månedsskiftet november/desember. Det er også oppmuntrende at enkelte andre organisasjoner har uttrykt ønske om samarbeid, sier Trond Aasland, som sammen med Roar Olsen vervet nye medlemmer i Bodø de tre første dagene i november.

Bodø og Alta er første prioritet for IOGT

are3_200x301
I vår utvikling av IOGT i Nord-Norge er det Bodø og Alta som står med høyest prioritet for nystifting av virksomhet. I Bodø har IOGT en lang historie med losjearbeid og egen bygning i sentrum av byen. Nå er medlemmene i IOGT her blitt gamle, møtehuset solgt og den virksomheten som en gang var i byen er nå i praksis opphørt. Arkiver, protokoller og materiell overføres nå til statsarkiv og museum. Om noen vil forske på dette materialet er det mye spennende å hente, en langt historie om sterke fellesskap og mye godt samfunnsarbeid.

Informasjon

 • IOGT Region Nord-Norge dekker Nordland nord for Salten, Troms og Finnmark. Regionen har ca. 330 medlemmer og aktive avdelinger i Bodø, Finnsnes, Tromsø og Karasjok. Ønsker du å starte aktivitet et annet sted i Nord-Norge, ta kontakt med regionstyret, så hjelper vi deg i gang! I tillegg til aktiviteten i avdelingene arrangerer regionen egne aktiviteter der alle medlemmer er velkomne.

  Regionstyret:

  Leder: Trine D. Kielland
  trine.kielland@tusseladden.com
  Tlf.: 958 43 349

  Sekretær: Øyvind Kind Robertsen

  Styremedlem: Harald Markussen

  Styremedlem: Ingvild Meyer

  Styremedlem: Raymond Trondsen

  1. vara: Jan Petter Naustvik