Ny alkohollov på høring - etterlengtet forslag

Ny alkohollov på høring:
- Etterlengtet forslag!

Hanne Cecilie Widnes, generalsekretær i avholdsorganisasjonen IOGT mener at folk er lei av bråk og provokasjoner når de skal ut på byen.

- Dette er et etterlengtet virkemiddel for å gjøre det tryggere og hyggeligere for alle å bruke utelivet i byer og tettsteder. Denne lovendringen gir dessuten likere vilkår for næringen på tvers av kommunegrensene og gjør det lettere for politikerne å begrense alkoholskadene i egen kommune, sier hun.

Kortere skjenketid har ført til store voldsreduksjoner i mange kommuner. Eksempelvis melder politiet i Horten om en voldsnedgang på 20-25 % etter ett år med stenging 02, mens 02-skjenking ga Trondheim sentrum 30 % mindre vold. Tilsvarende tall finner vi i Tønsberg (37 %) Østfold-byene Fredrikstad, Halden og Sarpsborg (21,6 %), Arendal (33 %), Hamar (50 %) og flere andre norske byer.

Forslaget om å kutte skjenketidene til 02.00 i hele landet er sendt ut på høring. Adrian Farner Rogne i ungdomsorganisasjonen Juvente Jubler over forslaget. – Dette vil føre til mindre vold i byene, sier han.

- Det er hevet over enhver tvil at kortere skjenketider gir mindre vold. Sånn sett er dette rett og slett et dritbra forslag fra regjeringen, sier Rogne.

Kontakt:
Adrian Farner Rogne, leder i Juvente, 92821610, adrian@juvente.no
Hanne Cecilie Widnes, generalsekretær i IOGT, 48231660, cecilie.widnes@iogt.no
  • Tips ein ven
  •  Skriv ut